WordPress is een handig CMS-systeem om je website in te bouwen. Door de gebruiksvriendelijkheid ontwerp je eenvoudig je site en voeg je nieuwe content toe. Om de gebruiksvriendelijkheid van je website te optimaliseren kan je nog een aantal plugins installeren. Door deze software voeg je extra functies toe aan je website die niet alleen handig zijn voor jou, maar ook voor de bezoeker. Denk aan een contactformulier of software gericht op zoekmachine-optimalisatie. Benieuwd naar welke WordPress plugins echt een must zijn voor jouw website? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Yoast SEO plugin

Om te zorgen dat je bezoekers naar je website krijgt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed vindbaar bent door de zoekmachines. De SEO plugin van Yoast helpt je om elke pagina van je website te optimaliseren. Bij het invoeren van alle content krijg je door middel van een stoplicht (dus rood, groen of oranje) zien in welke mate de content voldoet aan de richtlijnen voor SEO. Wanneer de optimalisatie nog niet voldoende is, geeft de software ook gelijk opties hoe je dit kunt verbeteren.

WP Smush Pro

Een website met alleen maar tekst is niet heel aantrekkelijk. Zeker niet als je een webshop hebt, de bezoeker wil je producten dan ook graag goed kunnen zien. Daarom is het verstandig om ook afbeeldingen toe te voegen aan je website. Echter kan dit een negatieve invloed hebben op de laadtijd van je website. Want door een groot aantal afbeeldingen kan je website als het ware ‘zwaarder’ worden. De plugin WP Smush Pro comprimeert de afbeeldingen naar een geschikt formaat, zodat de pagina’s alsnog snel worden geladen.

Contact Form 7

Als de bezoeker van je website eerst moet zoeken naar contactgegevens en dan ook zelf een mail moet opstellen om jou een bericht te kunnen sturen, is de kans op conversie ook een stuk kleiner. Het is veel beter als de bezoeker snel en eenvoudig contact met je op kan nemen zonder al te veel moeite te hoeven doen. In dit geval kan je de plugin Contact Form 7 installeren. Hiermee voorzie jij je website van een contactformulier in je eigen opmaak.